A következő élő közvetítés része „Ukrajnában sehol sincs biztonságban senki" – orosz rakéta találhatta el a gyermekkórházat

„Ukrajnában sehol sincs biztonságban senki” – orosz rakéta találhatta el a gyermekkórházat

Miniszterelnöki Sajtóiroda
Miniszterelnöki Sajtóiroda

Ukrajna legnagyobb gyermekkórházát valószínűleg közvetlenül egy orosz rakéta találta el hétfőn

– állapította meg az ENSZ, nem sokkal az után, hogy a NATO részben a brutális támadásból kifolyólag ígéretet tett az ukrán légvédelem megerősítésére.

Oroszország azóta többször is tagadta, hogy a kórház az ukrán fővárosra mért kiterjedt csapás célpontja volt, és bizonyíték nélkül azt állították, hogy egy ukrán légvédelmi rakéta okozta a robbanást. Az ENSZ emberi jogi tisztviselője az általuk elvégzett vizsgálat után azt mondta azonban, bizonyítékok utalnak arra, hogy a pusztításért Moszkva a felelős – írja a CNN.

“A videofelvételek elemzése és az incidens helyszínén végzett értékelés alapján nagy valószínűséggel állítható, hogy a gyermekkórházat közvetlen találat érte, és nem egy eltérült fegyverrendszer okozta károkat” – mondta kedden újságíróknak Danielle Bell, az ENSZ ukrajnai emberi jogi megfigyelő missziójának vezetője.

Bell elmondta, hogy a támadás megrongálta a kijevi Okhmatdyt gyermekkórház intenzív, sebészeti és onkológiai osztályait, amelyek létfontosságúak voltak az ország legbetegebb gyermekeinek ellátásához. Az ukrán hatóságok azóta 600 gyermeket szállítottak át más kórházakba, tette hozzá.

Ez a szörnyű támadás azt mutatja, hogy Ukrajnában sehol sincs biztonságban senki

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik