Nagyvilág

Trump ügyvédje fegyelmit kapott, a bíróság azonnali hatállyal eltiltotta az ügyvédkedéstől

MTI
MTI

Rudy Giuliani volt New York-i polgármestert eltiltották az ügyvédi tevékenységtől Donald Trump 2020-as választási beavatkozási kísérletében való részvétele miatt.

A New York-i Legfelsőbb Bíróság kedden határozatot adott ki, amelyben azonnali hatállyal megtiltotta Giulianinak az ügyvédkedést, emellett közölte, hogy az egykori polgármester nevét is törölni kell az állam ügyvédi és jogi tanácsadói névjegyzékéből – közölte a CNN.

Giuliani már hosszabb ideje felfüggesztés alatt állt, miközben a bíróság ügyvédi fegyelmi eljárást folytatott ellene.

Giuliani helytelen magatartásának súlyosságát nem lehet alábecsülni, írta a bíróság hozzátéve, hogy

Giuliani súlyosan visszaélt a volt elnök, Donald Trump személyes ügyvédjeként kijáró kivételes pozíciójával, a 2020-as elnökválasztással kapcsolatban többször és szándékosan hamis kijelentéseket tett a szövetségi bíróság, a törvényhozók, a nyilvánosság és az ügyvédi panaszbizottság előtt, amivel alaptalanul támadta és aláásta az ország választási folyamatának integritását.

A bíróság szerint Giuliani szándékosan megsértette az ügyvédi hivatás legalapvetőbb alapelveit, valamint aktívan hozzájárult a 2020-as elnökválasztást követő nemzeti viszály kialakulásához is

Az AP szerint Giuliani ügyvédje, Arthur Aidala a döntésre reagálva azt mondta: „nyilvánvalóan csalódottak”, de nem lepte meg az eltiltás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik