Nagyvilág

Feketemágia vádjával őrizetbe vettek egy államtitkárt a Maldív-szigeteken

Getty Images
Illusztráció
Getty Images
Illusztráció

A Maldív-szigeteki rendőrség csütörtökön közölte: őrizetbe vették a környezetvédelmi államtitkárt, akit a helyi média szerint azzal vádolnak, hogy feketemágiát alkalmazott Mohamed Muizzu elnök ellen.

Fatimat Samnaz Ali Szalimot, az indiai-óceáni szigetország környezetvédelmi, éghajlatváltozási és energiaügyi államtitkárát vasárnap állították elő két másik emberrel együtt a fővárosban, Maléban – közölte a rendőrség. Az államtitkárt a nyomozás idejére előzetes letartóztatásba helyezték.

A Sun című helyi lap szerint Samnaz asszony feketemágiát űzött, amelynek célpontja Muizzu elnök volt. A rendőrség az értesülést nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

A szigetországban, ahol az iszlám államvallás, kétféle törvénykezés van életben. A büntetőtörvénykönyv nem üldözi a boszorkányságot, de ez a cselekmény a saría (iszlám törvénykezés) szerint hathónapi elzárással büntethető.

A szigetország lakói gyakran fordulnak a hagyományos szertartásokhoz abban a meggyőződésben, hogy a segítségükkel előnyre sikerült szert tenniük, illetve rontást hozhatnak az ellenségeikre.

Tavaly Manaduban egy 62 éves nőt három szomszédja halálra késelt, miután feketemágiával vádolták meg. 2012-ben a rendőrség megtorlóintézkedéseket hozott egy ellenzéki tömeggyűlés résztvevői ellen, melynek szervezetőit azzal vádolták meg, hogy kakassal akartak rontást hozni az irodáikban házkutatást végző rendőrökre.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik