A következő élő közvetítés része Izrael megölte a Hamász fegyverszakértőjét

Segélyszállítmányokra, egészségügyi intézményre lőtt az Izraeli hadsereg, 11 halott

Omar AL-QATTAA / AFP
Omar AL-QATTAA / AFP

Segélyszállítmányokat célzó két újabb izraeli légicsapás öt meg legalább tizenegy palesztint hétfőn a Gázai övezetben – írja a Rueters egészségügyi forrásokra hivatkozva. Az izraeli tankok közben egyre mélyebben nyomulnak be Rafahba, de a Gázai övezet északi területein is újra megjelentek tankjaikkal.

Az egyik izraeli csapás egy élelmiszer-elosztó központot ért Gázavárosban, a történelmi távlatban menekülttáborként működő Sáti negyed közelében. Ez a támadás három ember halálát okozta.

Legalább nyolcan meghaltak egy másik izraeli támadásban, a Gázai övezet déli részén fekvő Bení Szuhejla város közelében. Ebben a csapásban a segélyszállító teherautókat kísérő őrök is életüket vesztették – közölték a mentősök.

Izrael nem kommentálta a beszámolókat, általában azonban tagadja a segélyszállítmányok megtámadását, és ezzel együtt azzal vádolja a palesztin fegyvereseket, hogy a civilek között tevékenykedve okoznak károkat a polgári lakosságnak.

Az éjjel egy gázai egészségügyi klinikát is izraeli légicsapás ért, ez megölte a Gázai Mentőszolgálat- és Sürgősségi Hivatal igazgatóját – állítja az egészségügyi minisztérium. Az izraeli hadsereg ezzel a támadással összefüggésben arról számolt be, hogy a csapás a Hamász egyik magas rangú fegyveres parancsnokát ölte meg.

Az egészségügyi minisztérium szerint Hani al-Dzsaafaravi megölésével ötszázra emelkedett az izraeliek által október 7-e óta megölt gázai egészségügy dolgozók száma.

Az izraeli hadsereg közleménye szerint a csapás célpontja Mohamed Szaleh volt, aki szerintük a Hamász-fegyverek fejlesztéséért volt felelős.

(Reuters)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik