A következő élő közvetítés része Motorháztetőre szíjaztak egy sebesült palesztin férfit az izraeli katonák

„Reméltem, hogy meghalok, mielőtt az izraeli katonák megérkeznek” – interjút adott a palesztin férfi, akit a motorháztetőre szíjaztak az izraeli katonák

Mostafa Alkharouf / ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül
Mostafa Alkharouf / ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül

Az al-Dzsazíra megszólaltatta azt a sérült palesztin férfit, akit az izraeli katonák egy rajtaütés után egy katonai dzsip motorháztetőjére szíjaztak. Az incidensről készült felvételen látni, ahogy két mentőautó elhalad az izraeli katonai jármű és az arra kötözött férfi mellett, de nem állnak meg. A razzia a ciszjordániai Dzsenínben történt.

A sértett férfi, Mudzsáhed Abádi a pánarab hírcsatornának azt mondta, hogy az izraeli erők látták, hogy megsérült a harcokban, de ahelyett, hogy ellátták volna, megverték.

Az izraeli katonák gúnyolódtak és nevettek rajtam, miközben agyba-főbe vertek. Aztán megragadtak a kezeimnél és a lábaimnál fogva és hintáztatni kezdtek. Az első két alkalommal a földre estem, de harmadszor a motorháztetőn landoltam, amely elképesztő forró volt, megégette a hátam. Így kocsikáztak velem oda-vissza húsz percen keresztül

– mesélte Abádi, megjegyezve, hogy abban reménykedett, belehal a rajtaütés során szerzett sérüléseibe még mielőtt az izraeli katonák megérkeznek. „Életveszélyes sérüléseim voltak, de ahelyett, hogy elláttak volna, megvertek” – mondta.

A hadsereg elismerte, hogy a katonák a gyanúsítottat a motorháztetőre kötözték, és hogy ezzel megsértették a műveletekre vonatkozó szolgálati szabályzatot.

A palesztin férfit végül a hadsereg közlése szerint a palesztin Vörös Félhold mentőszervezet egyik kórházába vitték.

Az IDF rendszeresen tart razziákat Dzsenínben és környékén, amelyet a palesztin fegyveres ellenállás egyik ciszjordániai fészkének tart.

A Gázai övezeti háború októberi kezdete óta a Palesztin Hatóság egészségügyi minisztériumának adatai szerint Ciszjordániában több mint 530 palesztint öltek meg az IDF akcióiban.

A gázai harcok kezdete óta a zsidó telepesek palesztinok ellen elkövetett erőszakcselekményeinek száma is nőtt Ciszjordániában.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik