A következő élő közvetítés része Motorháztetőre szíjaztak egy sebesült palesztin férfit az izraeli katonák

Az izraeli hadsereg elismerte, hogy a katonái motorháztetőre kötöztek egy sebesült palesztin férfit

Mostafa Alkharouf / ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül
Mostafa Alkharouf / ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül

Gépjárművük motorháztetőjére kötözött, sebesült palesztin férfival száguldoztak izraeli katonák a ciszjordániai Dzsenínben egy razzia során, az incidens megtörténtét – amelyről az interneten videofelvételek is megjelentek – az izraeli hadsereg (IDF) vasárnap elismerte, és vizsgálatot ígért az ügyben.

A tájékoztatás szerint a katonák szombaton terrorellenes hadműveletet hajtottak végre a város környékén, és eközben lőni kezdtek rájuk. Viszonozták a tüzet, és az egyik támadót – aki a tűzpárbajban megsebesült – elfogták, és rákötözték gépjárművük motorháztetőjére. A felháborodást keltő képsorokon az is látható, amint a katonai terepjáró elszáguld két mentőautó mellett.

A közösségi médiában többen azzal vádolták meg az izraeli katonákat, hogy foglyukat élő pajzsnak használták.

A hadsereg elismerte, hogy a katonák a gyanúsítottat a motorháztetőre kötözték, és hogy ezzel megsértették a műveletekre vonatkozó szolgálati szabályzatot.

A palesztin férfit végül a hadsereg közlése szerint a palesztin Vörös Félhold mentőszervezet egyik kórházába vitték.

Az IDF rendszeresen tart razziákat Dzsenínben és környékén, amelyet a palesztin fegyveres ellenállás egyik ciszjordániai fészkének tart.

A Gázai övezeti háború októberi kezdete óta a Palesztin Hatóság egészségügyi minisztériumának adatai szerint Ciszjordániában több mint 530 palesztint öltek meg az IDF akcióiban.

A gázai harcok kezdete óta nőtt Ciszjordániában a zsidó telepesek palesztinok ellen elkövetett erőszakcselekményeinek száma is.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik