A következő élő közvetítés része Jövő héten megkezdődnek a csatlakozási tárgyalások Ukrajnával

Több embert letartóztattak Spanyolországban ukrán menekültek szexuális kizsákmányolása miatt

Amaury Cornu / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP
Amaury Cornu / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Letartóztattak öt embert Spanyolországban ukrán menekültek szexuális kizsákmányolása miatt, a gyanúsítottak munkalehetőségek hamis ígéretével csalták áldozataikat az országba, ahol prostitúcióra kényszerítették őket – közölte pénteken az Európai Unió hágai székhelyű rendőrségi együttműködési szervezete (Europol).

Az Europol támogatásával végrehajtott rendőri műveletben a hatóságok egy spanyol, két orosz és egy ukrán állampolgárt állítottak elő, akiket emberkereskedelemben való részvétellel gyanúsítanak.

A testület közleménye szerint a 2020 óta aktív bűnözői csoport a közösségi médiaplatformokon keresztül toborozta áldozatait, tagjai egy munkaerő-közvetítő ügynökség alkalmazottainak adták ki magukat, és törvényes munkát ígértek nekik a szórakoztató- és idegenforgalmi iparban. Az áldozatokat állampolgárságuk alapján vették célba, és turistavízummal vitték őket Spanyolországba, ahol ideiglenes védelemben részesültek. A fiatal nőket ezután arra kényszerítették, hogy egy éjszakai klubban dolgozzanak prostituáltként.

A bűnbanda a nők kizsákmányolása által hatalmas illegális bevételre tett szert.

A rendőrségi akció eredményeként a hatóságok több helyszínt is átkutattak, luxusautókat, készpénzt, elektronikus berendezéseket és hamis okmányokat foglaltak. Az emberkereskedők 14 áldozatát sikerült azonosítani és biztonságba helyezni – áll a közleményben.

MTI

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik