A következő élő közvetítés része Oroszország is részt vehetne a következő békecsúcson

Áram nélkül maradt egész Herszon az orosz támadások miatt

Attila KISBENEDEK / AFP
Attila KISBENEDEK / AFP

Áramellátás nélkül maradt a dél-ukrajnai Herszon város a csütörtöki orosz tüzérségi csapások miatt – közölte Olekszandr Prokugyin, a régió kormányzója a Telegramon.

A kormányzó hozzátette, hogy a szakemberek már hozzáláttak a vészhelyzeti helyreállítási munkálatoknak, és „felszámolják az ellenséges támadás következményeit”.

A kormányzó egy másik bejegyzésében arról is hírt adott, hogy délelőtt az orosz csapatok rálőttek egy civil személygépkocsira a régióbeli Teksztilne faluban. A támadásban egy 43 éves férfi meghalt.

Az ukrán energetikai minisztérium közölte, hogy a csütörtöki orosz támadások során két energetikai létesítmény hét dolgozója szenvedett sérüléseket, egy közülük súlyos állapotban van. A DTEK ukrajnai energiaszolgáltató magánvállalat korábban közölte, hogy az orosz hadsereg az éjjel megtámadta egyik hőerőművüket, aminek következtében három ott dolgozó megsérült, az állomás berendezései súlyosan károsodtak – emlékeztetett az Ukrajinszka Pravda. A hírportál hozzátette: az állami Ukrenerho vállalat arról számolt be, hogy az éjszakai orosz támadások következtében Ukrajna négy régiójában, Vinnicja, Dnyipropetrovszk, Donyeckben és Kijev régióban polgári energetikai infrastrukturális létesítmények rongálódtak meg.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik