Nagyvilág

Magyar Péter: Nem értem, Hölvényi György hogy lehet még az EPP tagja

Magyar Péter / Facebook
Magyar Péter / Facebook

Sajtótájékoztatót tartott nyolckor Magyar Péter, miután kiderült, hogy az Európai Néppárt megszavazta a Tisza Párt képviselőinek felvételét a frakcióba.

A hvg.hu tudósítása szerint a képviselők 97 százaléka szavazott a Tisza mellett, és csak négyen voltak, akik nemmel voksoltak. Róluk nem lehet egyelőre tudni, hogy kik voltak, de Hölvényi György, a KDNP EP-képviselője bent volt a teremben, és ő is szavazott. Magyar a lapnak erről annyit mondott az ülés után, hogy nem volt alkalma Hölvényivel személyesen beszélni.

Szomorú vagyok a helyzet miatt, és nem értem, hogy lehet még az EPP tagja, amikor háborúpártisággal vádolta a pártot a kampány alatt. Szerintem ki fog lépni végre, de azt nem tudom, meghozta-e már a döntést

– közölte.

A cikk szerint Magyar Péter sajtótájékoztatójára egyébként nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi sajtó is kíváncsi volt. Arról azonban hiába kérdezték többen is, hogy felveszi-e a képviselői mandátumát, ezt senkinek nem árulta el. Mint mondta, este nyolckor, a brüsszeli repülőtérről fog bejelentkezni egy élő videóban, és osztja meg követőivel a döntését.

Magyar a saját és pártja prioritásairól annyit még elmondott: vissza akarják venni Magyarországot a kormánytól.

Húsz éve csatlakoztunk az Európai Unióhoz, azóta az EU a második legszegényebb országa vagyunk és hivatalosan is a legkorruptabbak, ebből az embereknek már elege van

– közölte, hozzátéve, hogy az esetleges bizottsági helyekről még nem tárgyaltak a Néppárttal.

Frissítünk!

Nem sokkal a sajtótájékoztató után bejelentette Semjén Zsolt, hogy a KDNP kilép a Néppártból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik