Nagyvilág

Román zsoldosok haltak meg a Kongói Demokratikus Köztársaságban dúló harcokban

MTI
MTI

Két korábbi halálesetet követően a napokban újabb román állampolgár vesztette életét, kettő pedig megsebesült a Kongói Demokratikus Köztársaságban zajló harcokban – közölte vasárnap a román külügyminisztérium.

A bukaresti külügyi tárca az ország angolai nagykövetségén keresztül tájékozódott a helyzetről – idézte a közleményt az Agerpres hírügynökség. A közlésből kiderült, hogy a harcokban egy másik külföldi állampolgár is megsebesült.

A külügy a luandai nagykövetség révén tovább tájékozódik a helyzetről, a diplomáciai képviselettől eddig nem kértek konzuli segítséget.

A hírügynökség emlékeztetett: februárban másik két román állampolgár halt meg, négy pedig megsebesült a kongói harcokban.

Az áldozatok zsoldos katonák, akik aknavetős támadásban sebesültek meg – írta TVR Info hírportál.

Az afrikai országban mintegy 900 román állampolgár harcol a kormányerők oldalán – emlékeztetett korábbi közlések alapján a Hotnews.ro hírportál. Ezek veteránok vagy a jobb keresetért a román hadsereget elhagyó hivatásos katonák, akik a kongói kormány oldalán harcoló helyieket tanítják be és a stratégiai helyeket védik az afrikai országban. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik