Nagyvilág

Vízi játszótéren lövöldözött egy férfi Amerikában, több gyerek is megsérült

Bill Pugliano / Getty Images
Bill Pugliano / Getty Images

Egy vízi játszótéren sebesített meg kilenc embert, köztük gyermekeket egy lövöldöző az Egyesült Államokban, Michigan államban helyi idő szerint szombaton, majd öngyilkosságot követett el, írja az MTI.

A Detroithoz közeli Rochester Hills kisváros zöldövezeti részén jelent meg a férfi, majd pisztolyból nyitott tüzet a családok által látogatott, több szökőkútból álló vízi parkban. Oakland megye rendőrhatóságának vezetője éjszakai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy

a sebesültek között két gyerek van, egy négy- és egy nyolcéves, akik testvérek.

A nyolcéves áldozat állapota válságos. Édesanyjukat szintén súlyos állapotban ápolják kórházban. A további sebesültek felnőttek, állapotuk stabil.

Michael Bouchard rendőrfőnök elmondta, hogy a járőrök néhány percen belül kiérkeztek, miután tüzet nyitott a lövöldöző, aki szemtanúk szerint nyugodtan, kimérten viselkedett, és autóval távozott. Ezt követően a rendőrök és a rohamegységek megtalálták és körbekerítették azt a házat, ahol a férfi elrejtőzött. A lövöldözőt később holtan találták meg a házban. A hatósági közlés szerint öngyilkosságot követett el, mellette két kézi lőfegyvert is találtak, nagyobb mennyiségű lőszerrel.

Az indítékot egyelőre vizsgálják, a férfi nem helybéli volt.

Lövöldözés volt szombaton éjszaka Texas államban is. Egy nyári utcabálon egy nézeteltérés torkollott lövöldözésbe, amelyben két ember meghalt, többen megsebesültek. Helyi sajtóbeszámolók szerint hat embert vittek kórházba, köztük két gyermeket.

A rendőrség azt közölte, hogy az Austinhoz közeli Round Rock városában a Juneteenth nyári ünnep alkalmából tartott fesztiválon két csoport keveredett vitába, majd tagjaik összeverekedtek, és legalább egy ember fegyvert vett elő, amelyből tüzet is nyitott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik