A következő élő közvetítés része Négy izraeli túszt mentettek ki Gázából, legalább kétszáz halott

Kilencvenhárom palesztin halt meg, miközben kiszabadították a négy izraeli túszt

MENAHEM KAHANA / AFP
MENAHEM KAHANA / AFP

Miközben az izraeli hadsereg szombaton egy rajtaütés során kiszabadított négy, a Hamász által október óta fogva tartott túszt, a helyi orvosok szerint legalább 93 palesztin halt meg ugyanebben a térségben légicsapásokban, a háború egyik legvéresebb incidensének következtében.

A Reuters szerint nem derült ki egyértelműen, hogy a légicsapások és a túszmentés, de mindkettő a sűrűn lakott Al-Nuszejratban történt.

Daniel Hagari, az izraeli hadsereg szóvivője elmondta: a túszmentő akcióra tűz alatt került sor egy lakónegyed szívében, ahol szerinte a Hamász fegyveresei által őrzött foglyokat gázai civilek között rejtegették. A művelet során az izraeli különleges erők egy katonája meghalt – áll a rendőrség közleményében.

Izrael közben név szerint is azonosította a kimentett túszokat, akiket kórházba szállítottak orvosi vizsgálatra. Mint kiderült, valamennyien jó egészségnek örvendenek. Valamennyi újonnan kiszabadított túszt a Nova zenei fesztiválról rabolták el, amikor a Hamász palesztin militáns csoport október 7-én halálos támadást intézett a Gázai övezet közelében fekvő izraeli városok és falvak ellen.

(Reuters)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik