Nagyvilág

Az első fotó Ficóról a merénylet óta: kórházban szavazott a szlovák kormányfő

Először posztolt fotót magáról Robert Fico, mióta merényletet követtek el ellene. A szlovák miniszterelnök Facebook-oldalán szombat délelőtt tettek közzé egy fotót, melyen az látható, hogy a kormányfő leadja szavazatát az EP-választáson.

Fico azt írta,

Azért szavaztam a kórházban, mert ez a választás is fontos. Olyan európai parlamenti képviselőkre kell szavazni, akik a békét és nem a háború folytatását támogatják.

Mint írta, szerinte az, hogy nyugati országok fegyvereket szállítanak Ukrajnának, amiket orosz célpontok megtámadására használnak, csak azt bizonyítja, hogy a nagy nyugati demokráciák nem békét akarnak, hanem a feszültségek fokozását Oroszországgal, ami véleménye szerint meg is fog történni.

Végül hozzátette:

A Szlovák Köztársaság miniszterelnökeként nem rángatom bele Szlovákiát semmilyen katonai kalandba és képességeinken belül mindent megteszek azért, hogy a béke elsőbbséget kapjon a háborúval szemben.

Robert Ficót május 15-én, egy vidéki kormányülés után lőtte meg ötször is közvetlen közelről egy 71 éves nyugdíjas férfi, Juraj Cintula. A politikust életveszélyes állapotban vitték kórházba, a vékonybele öt helyen is kiszakadt a lövésektől.

Kapcsolódó
Robert Fico először szólalt meg a merénylet óta
A szlovák miniszterelnök azt mondta: megbocsát támadójának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik