Nagyvilág

Robert Fico először szólalt meg a merénylet óta

Robert Fico / Facebook
Robert Fico / Facebook

Robert Fico szerda délután Facebook-oldalán tett közzé egy 14 perces videót, amely a „Megbocsátok és figyelmeztetek” címet viseli. A felvételen a szlovák miniszterelnök azt mondta:

 egy szlovák ellenzéki aktivista megpróbált meggyilkolni politikai nézeteim miatt.

A kormányfő úgy folytatta: itt az idő megtennie az első lépést, ezt pedig a megbocsátás. Fico úgy fogalmazott: „Nem érzek gyűlöletet a férfivel szemben, aki rám lőtt”. Hozzátette: nem fog kártérítést kérni, és nem fog jogi lépéseket sem tenni a támadó ellen, aki szerinte „a frusztrált ellenzék által kezelhetetlen méreteket öltött gonosz hírnöke volt”.

A szlovák miniszterelnök kitért arra is, hogy a támadás következtében súlyos egészségkárosodást szenvedett, többször meg kellett műteni, és nagy fájdalmakat élt át. „Kisebb csoda lesz, ha néhány héten belül visszatérnék a munkába” – szögezte le.

Robert Ficót május 15-én, egy vidéki kormányülés után lőtte meg ötször is közvetlen közelről egy 71 éves nyugdíjas férfi, Juraj Cintula. A politikust életveszélyes állapotban vitték kórházba, a vékonybele öt helyen is kiszakadt a lövésektől.

(via Új Szó)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik