A következő élő közvetítés része Négy izraeli túszt mentettek ki Gázából, legalább kétszáz halott

A Hamász szerint Izrael nemcsak túszokat mentett szombaton, hanem ezzel több túsz halálát is okozta

MENAHEM KAHANA / AFP
MENAHEM KAHANA / AFP

A Hamász katonai szárnya szombaton közölte, hogy több túsz meghalt az izraeli túszmentő akcióban az al-Nuszejrat menekülttáborban és a közeli területeken Gáza középső részén.

Izraelnek „szörnyű mészárlásokat elkövetve sikerült ugyan kiszabadítania néhány túszt, de több másikat meg is ölt a művelet során” – közölte Abu Ubajda, a al-Kasszem Brigádok szóvivője a Telegram-csatornáján közzétett nyilatkozatában.

Az izraeli erők szombaton egy gázai rajtaütés során szabadítottak ki négy, a Hamász által október óta fogva tartott túsz. A Hamász illetékesei azóta az térségben zajló légicsapások palesztin áldozatainak számát több mint kétszáz főben jelölték meg. Ez azt jelenti, hogy ez volt eddig a háború egyik legvéresebb izraeli támadása.

Nem egyértelmű ugyanakkor, hogy a túszmentés és az izraeli légitámadások sokasága ugyanannak a műveletnek a része volt-e. Az biztos, hogy mindkettő a gázai al-Nuszirátban zajlott, amely egy sűrűn lakott és Izrael által gyakran támadott terület.

A szombati „művelet nagy veszélyt jelent az ellenséges túszokra, és negatívan befolyásolja körülményeiket és életüket” – tette hozzá Abu Ubaida.

(Reuters)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik