A következő élő közvetítés része Támadás érte az USA libanoni nagykövetségét

Többen megsérültek a Hezbollah dróntámadásában Izraelben

JOSEPH EID / AFP
JOSEPH EID / AFP

A libanoni síita Hezbollah milícia támadó drónja megsebesített tizenegy embert, egyiküket életveszélyesen Észak-Izraelben, a határhoz közeli, drúzok lakta Hurfis faluban, jelentette be az izraeli mentőszolgálat szerda este

A dróntámadás nem váltott ki légvédelmi riadót, az emberek ezért nem menekültek az óvóhelyekre az ellenséges csapás elől.

A nahariai kórházban riasztották az egészségügyi személyzetet a sebesültek fogadására. A támadás áldozatainak elsősegélyt nyújtó egyik mentős is megsebesült egy újabb lövedéktől.
Jeruzsálem óvárosában a támadással egy időben tízezrek részvételével tartották a Jeruzsálem napi „zászlótáncoltató” felvonulást.

Ezen szélsőséges zsidó fiatalok tucatjai összecsaptak palesztinokkal, majd a rendőrség szétválasztotta őket. Öt felvonulót letartóztattak, mert az eseményről tudósító újságírókat is megdobálták különböző tárgyakkal.

A gyalogmenet, mint minden évben, ezúttal is áthaladt a főként palesztinok használta, a kelet-jeruzsálemi arab városrészbe vezető Damaszkuszi kapun, és végigvonult az óváros muszlim negyedének utcáin.

A délelőtti óráktól kezdve több száz zsidó ment fel a Templom-hegyre az al-Aksza mecsethez, az iszlám Mekka és Medina után – harmadik legszentebb helyéhez. Köztük volt a kormánykoalícióban részes Zsidó Erő párt több politikusa, minisztere is. A rendőrség nagy erőkkel biztosította a rendezvényt, melyen számos erőszakos incidens is történt.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik