A következő élő közvetítés része Támadás érte az USA libanoni nagykövetségét

„Halál az arabokra!” – skandálták szélsőjobboldali izraeli felvonulók a Jeruzsálem-napi zászlós felvonuláson

JOSEPH EID / AFP
JOSEPH EID / AFP

Szélsőjobboldali izraeli tüntetők randalíroztak a Jeruzsálem-napi zászlós felvonulás előtt. Az izraeliek kövekkel dobáltak és megtámadtak helyi lakosokat a Damaszkuszi kapunál – derül ki a The Guardian háborús hírfolyamából.

Az izraeli aktivisták bántalmazták a palesztin sajtó egyik szabadúszó munkatársát is, és az egyik tüntető megpróbálta összetörni a Times of Israel riporterének telefonját, aki az erőszakos cselekményeket filmezte. A tüntetők azt skandálták, hogy

Halál az arabokra!

A balhé egyik jelentéről egy közösségi médiás videót is megosztott a brit lap:

A Jeruzsálem-napi felvonulás egy olyan provokatív esemény, amelyet évről évre megszerveznek zsidó nacionalisták, hogy arra emlékezzenek, amikor az 1967-es hatnapos háború keretében megszállták a a palesztinok lakta Kelet-Jeruzsálemet és annak szent helyeit. Ezt a megszállást az ENSZ a mai napig nem ismeri el jogszerűnek.

A felvonulók és az óváros palesztin lakosai közötti erőszakos összecsapások, valamint az arabellenes gyűlöletbeszéd és a palesztin tulajdon elleni vandalizmus is gyakran előfordul a Jeruzsálem-napi zászlós felvonuláson, noha a tavalyi felvonulás viszonylag békésen zajlott.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik