A következő élő közvetítés része A Maldív-szigetek nem engedi be az izraeliket az országba

Molotov-koktélt dobtak a bukaresti izraeli nagykövetségre

Őrizetbe vettek egy külföldi állampolgárt Bukarestben hétfőn, miután Molotov-koktélt dobott az izraeli nagykövetség elé – közölte a román rendőrség. Anyagi kár nem keletkezett, az esetnek nincs sérültje – fűzték hozzá.

A román hírszerzés azt közölte, hogy a terrorellenes szolgálat a harmincnégy éves gyanúsítottat elfogta és átadta a rendőrségnek. A férfi állítólag azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja magát.

Daniel MIHAILESCU / AFP A terrorelhárító erők egyik tagja őrködik Izrael romániai nagykövetségének otthont adó tömbház fedett bejáratánál Bukarestben 2024. június 3-án, nem sokkal a diplomáciai kirendeltséget ért támadás után.

Az izraeli külügyminisztérium megerősítette a „nyilvánvalóan szíriai származású” gyanúsított őrizetbe vételét. Közlésük szerint a férfi egy biztonsági ellenőrzés során vette elő, gyújtotta meg és dobta el a Molotov-koktélt.

Georgian Dragan rendőrségi szóvivő a Digi24 helyi televíziónak elmondta, hogy a gyanúsított indítékai személyesek voltak, és nem Izrael Gázai övezetben zajló háborúja motiválta őket.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik