A következő élő közvetítés része A Maldív-szigetek nem engedi be az izraeliket az országba

A Hezbollah drónokból álló repülőrajt indít egy izraeli katonai negyedek felé

EYAD BABA / AFP
EYAD BABA / AFP

Drónokból álló repülőrajt indítottak az izraeli hadsereg galileai alakulatának főhadiszállása felé – közölte a libanoni Hezbollah a Reuters szerint.

A libanoni hivatalos médiában nem sokkal korábban arról jelentek meg hírek, hogy az ország déli részén egy autóra és egy motorkerékpárra mért izraeli csapások hétfőn két ember halálát okozták. A Hezbollah erről azt közölte, hogy „robbanóanyaggal megrakott drónok századát” lőtte ki az észak-izraeli hadsereg állásaira „válaszul az izraeli ellenség által ma délután Zrarijeh térségében végrehajtott merényletre”.

Az Irán által támogatott Hezbollah, amely a Hamász szövetségese, szinte napi rendszerességgel folytat határon átnyúló tűzharcot Izraellel azóta, hogy a palesztin fegyveres csoport október 7-én dél-izraelben véres támadást hajtott végre, ami háborúba torkollott a zsidó állam és a Gázai övezetet felügyelő militáns iszlamista szervezet között. Az októberi támadásban több mint 1200-an vesztették életüket, az azóta tartó izraeli hadművelet pedig valamivel több mint 36 ezer halálos áldozatot szededett csak a Gázai övezetben, amelyből legalább 7800 gyermekkorú volt.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik