Nagyvilág

Helikopterrel kellett embereket menteni a viharok miatt Dél-Németországban

ARMIN WEIGEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
A Duna Regensburgnál 2024. június 1-jén.
ARMIN WEIGEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
A Duna Regensburgnál 2024. június 1-jén.

Heves viharok jelentős fennakadásokat okoztak pénteken és szombaton Dél-Németország bizonyos részein, vannak olyan lakosok, akiket helikopterrel kellett biztonságos helyre menekíteni – jelentette a dpa hírügynökség hatósági közlések alapján.

A viharok több helyen árvizet okoztak, emiatt például szüneteltetni kell a vasúti közlekedést München és az ausztriai Bergenz, illetve a svájci Zürich között. A München és Stuttgart közötti expresszvonatokat más pályára kell terelni. Le kellett zárni az Ulm és Augsburg közötti közutat is.

Helikoptert a bajoroszági Fischach városban kellett bevetni lakosok kimenekítésére, mert a Schmutter folyó átszakította a gátját és kiöntött. Az árvíz miatt több körzetben rendkívüli állapotot hirdettek ki. A veszély nem múlt el, mert tovább esik az eső, és várható még vasárnap is – figyelmeztetett a meteorológiai szolgálat.

Baden-Württenberg tartományban is katasztrofális a helyzet, miután kiöntött a Rottum folyó. Reinstetten városban 150 katasztrófamentő egység dolgozik több mint 22 órája – közölte Philipp Bürkle polgármester az MTI szerint.

Mint korábban írtuk, a jövő héten Magyarországon is árhullám vonul majd le a Dunán és más folyókon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik