Nagyvilág

Több embert megkéseltek Németországban

Rene Priebe / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Rene Priebe / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Megkéseltek több embert pénteken délelőtt a németországi Mannheimben egy téren, a támadót lövésekkel állították meg – közölte a német rendőrség.

A rendőrség egyelőre nem tudta megmondani, hányan sérültek meg és milyen súlyosan, a hivatalos tájékoztatás szerint a támadót meglőtték, a férfi megsebesült.

A rendőrség hangsúlyozta, hogy a lakosság már nincs veszélyben, a támadás indítékát egyelőre vizsgálják.

A Visegrád24 hírcsatorna úgy értesült “iszlamista terrortámadás” történt, a sérültek között van Michael Stürzenberger konzervatív politikus, iszlámellenes aktivista, aki részt vett a Pax Europa polgári mozgalom találkozóján Mannheim központjában.

Egy, a közösségi médiában terjedő videofelvétel szerint az 59 éves politikus a téren összegyűlt emberek előtt készült beszédet mondani, amikor egy szakállas férfi rátámadt a jelenlévőkre.

Az eddigi ismeretek szerint Stürzenbergert többször megszúrták a nyakán, és a nyakán sérült meg egy rendőr is. A magát iszlámkritikus újságírónak nevező férfi – a Reuters szerint – tagja több szélsőjobboldali iszlámellenes szervezetnek is, köztük a Pegidának, amely rendszeresen tart utcai felvonulásokat városokban, főleg Kelet-Németországban.

A támadás a Marktplatzon (Piactér), a 300 ezer lakosú baden-württembergi város legrégibb és legforgalmasabb terén történt. A teret lezárták, a mentők egy helikopterrel is a helyszínre vonultak.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik