A következő élő közvetítés része Ismét izraeli csapás érte a Rafah melletti sátortábort

37-en meghaltak a Rafah elleni légicsapásokban

Ali Jadallah / ANADOLU / Anadolu via AFP
Ali Jadallah / ANADOLU / Anadolu via AFP

Legalább 37-en életüket vesztették a Rafah elleni izraeli légicsapásokban. Szemtanúk beszámolói szerint az áldozatok többsége sátrakban keresett menedéket a város külterületén.

Korábban ezen a területen okoztak halálos tüzet egy palesztin menekülttáborban az izraeli csapások, ami nagy nemzetközi felháborodást váltott ki. Az izraeli hadsereg szerint a sátortáborban keletkezett tüzet a palesztin harcosok fegyvereiből származó másodlagos robbanások okozhatták. A tűzvészben 45 palesztin vesztette életét a gázai egészségügyi tisztviselők szerint.

Izrael május 6-án indította meg a Gáza legdélebbi részén fekvő Rafah elleni offenzíváját, ami miatt több mint egymillió ember volt kénytelen elmenekülni a városból – holott a legtöbben eleve a terület északi részeiről menekültek ide a nyolc hónapja dúló háború elől.

A hágai Nemzetközi Bíróság korábban elrendelte a rafahi hadművelet leállítását, Izrael azonban nem hagyott fel az offenzívával: hétfőre már tankokkal hatolt be az IDF a rafahi városközpontba.

(AP)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik