A következő élő közvetítés része Lengyel külügyminiszter: Nem zárhatjuk ki, hogy katonai csapatokat küldjünk Ukrajnába

„Lengyelország nem zárhatja ki, hogy csapatokat küldjön Ukrajnába”

Kay Nietfeld/ DPA / AFP
Kay Nietfeld/ DPA / AFP

Lengyelország nem zárhatja ki, hogy csapatokat küldjön Ukrajnába – jelentette ki az ország külügyminisztere, Radosław Sikorski egy interjúban, amit a The Guardian szemlézett.

Mint írják, a külügyminiszter Reuters által idézett mondatai nem tértek ki arra, hogy esetlegesen milyen szerep juthat majd ezeknek a csapatoknak.

Míg Ukrajna NATO-szövetségesei megfogadták, hogy addig látják el pénzzel és fegyverekkel a háború sújtotta országot, ameddig az az orosz invázió visszaveréséhez szükséges, általában kizárták annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek az országba.

Emmanuel Macron francia elnök egy február 26-i párizsi konferencián nyitotta ki annak lehetőségét, hogy katonák menjenek Ukrajnába, és arra utalt, hogy a nyugati csapatok segíthetnek abban, hogy ukránokat képezzenek ki Ukrajnában.

Maga Sikorski korábban azt mondta, hogy a NATO-csapatok jelenléte Ukrajnában „nem elképzelhetetlen”. Hétfőn Ukrajna legfelsőbb parancsnoka közölte, hogy aláírta azokat a papírokat, amelyek lehetővé teszik, hogy a francia katonai oktatók hamarosan ellátogassanak az ukrán kiképzőközpontokba.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik