A következő élő közvetítés része Biden kegyetlen zsarnoknak hívta Putyint

Matteo Salvini nagyon berágott a NATO-főtitkárra

MTI/AP/Ukrán elnöki sajtószolgálat
MTI/AP/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Szerinte Jens Stoltenbergnek le kell mondania, ha nem kér bocsánatot.

Matteo Salvini közölte: ha Ukrajnába akarnak menni harcolni menjen a NATO-főtitkár vagy Emmanuel Macron francia elnök. Az olasz miniszterelnök-helyettes miniszterelnök, a jobboldali Liga párt főtitkára, elfogadhatatlannak nevezte egy Oroszország elleni támadás felvetését.

Őrültség azt gondolni, hogy fiainkat meghalni küldjük Ukrajnába, vagy a mi fegyvereinket használni arra, hogy Oroszországban öljünk.

Az MTI jelentése szerint Salvini azt is mondta, hogy Olaszország kezdettől segíti Ukrajnát katonai, gazdasági, humanitárius támogatással, befogadva a háború elől menekülő nőket és gyerekeket. Az olasz védelmi miniszter, Guido Crosetto hangsúlyozta, hogy Stoltenberg véleménye legitim, de jelenleg hibának számít a feszültség fokozása. Segíteni kell Ukrajnának védekezni a harmadik világháború elkerülése érdekében, nyitva kell hagyni a lehetőséget a mielőbbi béke megteremtéséhez, tette hozzá az Olasz Testvérek (FdI) politikusa. A baloldali Demokrata Párt (PD) nevében az EP-jelölt Domenico Tarquinio, a L’Avvenire katolikus napilap volt főszerkesztője kijelentette, nem bízik Stoltenbergben, nem hisz neki és nem bízik benne jobban, mint Putyinban.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik