Nagyvilág

A globalista liberális eliteket látja a Fico elleni támadás mögött az orosz hírszerzés

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Az orosz hírszerzés szerint amerikai kormányzati szervek igyekeznek bekapcsolódni a Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen múlt héten elkövetett merényletkísérlet nyomozásába, hogy a „helyes irányba” tereljék azt. Erről és más elképzelésekről maga az orosz külső hírszerző szolgálat (SZVR) adott ki közleményt, amit az MTI moszkvai tudósítója szemlézett.

Az SZVR – amely korábban a magyar külügyminisztérium, illetve a diplomáciai rendszerünk érzékeny adataira is ráláthatott – terrortámadásnak nevezte a történteket, és a közleményben azt írta:

figyelemre méltó, hogy az Egyesült Államok és európai szövetségesei kitartóan erőltetni próbálják a „magányos elkövető” verzióját, aki elégedetlen volt a „demokrácia hanyatló szintjével” Szlovákiában.

Az SZVR verziója szerint a Fico elleni merényletkísérlet ezzel szemben azt mutatja, hogy az úgynevezett „globalista totalitárius-liberális elitek” nyílt politikai terrorhoz folyamodnak, ha „civilizált módszerekkel” nem tudják megőrizni a hegemóniájukat. Az orosz hírszerzés szerint az ilyen leszámolások célja a „másként gondolkodók” megfélemlítése – derült ki az MTI által szemlézett orosz hírszerzési közleményből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik