Nagyvilág

Mobilalkalmazással küzdenek a családi erőszak ellen Görögországban

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Görögországban országos mobilalkalmazást vezettek be a családi erőszak elleni fellépés segítésére – közölték hétfőn az illetékes görög minisztériumok.

Az érintettek a jövőben az úgynevezett “pánikgomb-alkalmazáson” keresztül egy gombnyomással segítséget kérhetnek. A tájékoztatás szerint egy tesztfázisban már sikeresen kipróbálták ennek működését Athénban és Szalonikiben.

Az eredeti elképzelések szerint az alkalmazást nőknek szánták, de most úgy döntöttek, nemtől függetlenül elérhetővé teszik az alkalmazást – ismertette a társadalmi összetartásért felelős és családügyi, valamint a digitális kormányzási minisztérium. Az alkalmazás gombnyomásra riasztja a rendőrséget. “A pánikgomb tipikus példája annak, hogy az állam műszaki fejlesztések segítségével miként menthet életeket” – mondta Dimítrisz Papaszterjíu digitális kormányzási miniszter.

“Célunk az, hogy lehetővé tegyük a családon belüli erőszak áldozatainak, hogy felszólalhassanak és állami szervekhez fordulhassanak” – hangsúlyozta Maria-Alekszandra Kefala helyettes családügyi miniszter. Hozzátette: további erőfeszítéseket tesznek, hogy eleget tegyenek a zéró tolerancia elvének az erőszakkal szemben.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik