A következő élő közvetítés része Drónnal lőtte ki Izrael a gázai polgári hírszerzés vezetőjét

Az izraeli csapatok megölték a gázai polgári hírszerzés parancsnokát

Israeli Army / AFP
Israeli Army / AFP

Az izraeli csapatok megölték a gázai polgári hírszerzés parancsnokát az övezet középső részén, Dir al-Balahban vasárnap – adta hírül az MTI. Zahar Hamed Alkolit és egy társát dróntámadással végezték ki palesztin jelentés szerint.

Egy másik, az iszlamista Hamász terrorszervezet felügyelte gázai egészségügyi hatóság által közölt jelentés szerint az övezet közepén fekvő Nuszeirat menekülttáborban életét vesztette legkevesebb 24 palesztin egy lakóépület felrobbantásánál. Az izraeli katonai szóvivő bejelentette, hogy kivizsgálják az állítást. A Gázai övezet északi része mentőszolgálatának szóvivője szerint több száz holttestet emeltek ki épületek romjai közül, miután az izraeli hadsereg (IDF) az elmúlt hetekben hadműveletet hajtott végre az övezet északi részén fekvő Dzsabaliában, melyben közlése szerint megsemmisítettek több mint háromszáz épületet.

Az IDF közleménye szerint vasárnap megölték célzott légicsapással a járműjével közlekedő Azmi Abu-Dakkát, egy magas rangú Hamász-tisztségviselőt, aki a szervezet fegyver- és pénzellátásáért felelt. Az izraeli erők az utóbbi napokban több tucat célpontot támadtak az övezetben, eltalálták többek közt a Hamász két alacsonyabb szintű parancsnokát, akik a Rafahban működő izraeli egységek megtámadására készültek.

Vasárnap is megszólalt a légvédelmi riasztás a Gáza szomszédságában fekvő izraeli Szderót városban és környékén, miután rakétákat lőttek irányukba az övezetből. A város önkormányzata bejelentette, hogy a Vaskupola légvédelmi rendszer elfogott egy lövedéket, személyi sérülés vagy anyagi kár nem keletkezett.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik