A következő élő közvetítés része Lengyelország területét csorbító orosz védelmi övezet létrehozásával fenyeget Medvegyev

Zelenszkij: Ukrajna csak a szükséges légvédelmi képesség negyedével rendelkezik 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az AFP-nek adott interjút pénteken, amiben arról beszélt, hogy Ukrajnának az orosz támadások megfelelő visszaveréséhez szükséges légvédelmi képesség mindössze 25 százaléka áll rendelkezésre.

A Kyiv Independent által szemlézett interjú szerint Kijev újabb légvédelmi rendszerek küldésére szólította fel partnereit, mivel Oroszország fokozza az ukrán lakossági központok és infrastruktúra elleni csapásokat. Zelenszkij korábban mondta, hogy Ukrajnának 25 Patriot rendszerre vagy megfelelőjükre lenne szüksége az ország védelméhez.

Továbbá Ukrajnának több mint száz fejlett repülőgépre – köztük F-16-os vadászrepülőgépekre – is szüksége van az orosz légierő ellensúlyozására – mondta az elnök az AFP-nek .

Ami a repülőgépeket illeti, ezt nyíltan mondom, hogy Oroszországnak ne legyen légi fölénye, a flottánknak 120-130 modern repülőgéppel kellene rendelkeznie

– mondta Zelenszkij.

Közölte, Ukrajna két további Patriot légvédelmi rendszerrel megakadályozhatja, hogy Oroszország elfoglalja Harkiv városát. Az orosz erők május 10-én újabb offenzív hadműveleteket indítottak Harkiv megye északi részén, súlyos támadásoknak téve ki a régió számos határ menti települését.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik