A következő élő közvetítés része Putyin szerint Kínában értik csak igazán a háború kiváltó okait

Bezártak két repülőteret Oroszországban dróntámadás veszélye miatt

Vyacheslav PROKOFYEV / POOL / AFP
Vyacheslav PROKOFYEV / POOL / AFP

Oroszország szerdán közölte, hogy ideiglenesen lezárták az Ukrajnától ezer kilométerre fekvő Kazany város közelében lévő egyik nagy repülőteret, miután a térségben ukrán  dróntámadást jelentettek – írta a The Guardian az AFP hírügynökségre hivatkozva.

Az ukrán hadsereg az elmúlt hetekben a korábbinál erősebb légitámadások alá vette a határ menti orosz területeket, de mélységi célpontokat is támadni volt képes orosz területen – emlékeztettek.

Az AFP szerint az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy lezuhant egy ukrán drón Tatárföld felett, de az nem derült ki, hogy mi volt a támadás célpontja. A régióban közben ideiglenesen lezártak két repülőteret, köztük a már említett nagy forgalmú kazanyi légikikötőt – írták az orosz repülései szervezet, a Roszavija közleményére hivatkozva.

A polgári légi járművek biztonsága érdekében ideiglenes korlátozásokat vezettek be két tatárföldi repülőtér – Kazany és Nyizsnyekamszk – működésére

– idézték az állami hírügynökségek a közleményt.

Oroszország korábban közölte, hogy a szerdára virradóra tizenhét ukrán drónt semlegesítettek. Az ukrán hadsereg egy üzemanyagraktárt vett célba Don-menti Rosztovban, ahol Moszkva ukrajnai hadműveletének katonai főhadiszállása található. A rosztovi üzemanyagraktárnál, két drón okozott robbanást, de tűz nem ütött ki, és sebesültek sincsenek – ismertette Vaszilij Golubev regionális kormányzó.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik