A következő élő közvetítés része Ukrán dróncsapás érhetett orosz energetikai létesítményeket

Az USA „a háború tüzébe dobná” a balti országok, Lengyelország, Németország és Franciaország népét, mondta az egyes nyugati politikusokat lefizető putyinista oligarcha

Sergei SUPINSKY / AFP
Sergei SUPINSKY / AFP

Az Egyesült Államok arra törekszik, hogy „a háború tüzébe dobja” a balti országok, Lengyelország, Németország és Franciaország népét – mondta az ukrán származású oroszbarát oligarcha, Vlagyimir Putyin orosz elnök közeli barátja, Viktor Medvecsuk az orosz állami hírszolgáltató, a TASSZ szerint.

Az orosz hírgyár Medvecsukot a „Másik Ukrajna mozgalom” vezetőjeként és az Ukrajnában betiltott oroszbarát Ellenzéki Platform – Az Életért párt korábbi vezetőjeként írta le. Medvecsuk áll azonban a prágai székhelyű Voice of Europe hírportál mögött is, amely olyan oroszbarát narratívákat terjesztett, amelyek célja, hogy az Európai Uniót eltántorítsa Ukrajna támogatásától.

Azt a cseh a Deník N írta meg korábban, hogy egyes európai politikusok, akik együtt dolgoztak a híroldallal, Oroszországtól kaptak fizetést, a pénzek egyes esetekben a júniusi európai parlamenti választásokra való választási kampányukat is fedezték. Pénzeket német, belga, francia, magyar, holland és lengyel politikusok kaptak.

Most már nem titok, hogy az amerikai védelmi szektor több százezer ukrán halálából tőkét kovácsol, a NATO pedig lehetőséget kapott arra, hogy pénzt vonjon el Európából. A baltiakat, lengyeleket, németeket és franciákat akarják a háború tüzébe dobni

– értékelte a helyzetet Putyin ukrán barátja, aki a nyilatkozata végén le is nácizta a „kollektív nyugatot”, amelyben Washington „felélesztette az olasz fasizmusnak azt az elvét”, mely szerinte úgy hangzik: „Barátaimnak mindent, ellenségeimnek a törvényt”.

És a kollektív Nyugat aktívan használja ezt a náci elvet a politikájában

– idézte a oligarcha szavait az orosz állami hírszolgáltató.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik