A következő élő közvetítés része Irán több mint kétszáz drónt és rakétát lőtt ki Izraelre

Behívatta a brit, francia és német nagykövetet az iráni külügyminisztérium

Tomer Neuberg / MTI / AP
Tomer Neuberg / MTI / AP

Behívatta a brit, a francia és német nagykövetet az iráni külügyminisztérium miután a három európai hatalom elítélte a teheráni vezetést az Izrael elleni eddig példa nélküli éjszakai támadás miatt.

A minisztérium Nyugat-Európáért felelős igazgatója szerint a három állam kettős mércét alkalmaz, ugyanis azt az esetet nem ítélték el, amikor Izrael hajtott végre légitámadást Irán damaszkuszi konzulátusa ellen április elsején.

A három nyugat-európai ország ráadásul ellenezte azt az Oroszország által kezdeményezett javaslatot, amelynek értelmében az ENSZ Biztonsági Tanácsa nyilatkozatban ítélte volna el az Izrael által végrehajtott támadást.

Izrael tagadta, hogy az általa Szíriában lerombolt épület diplomáciai épület lett volna, szerintük az az iráni Forradalmi Gárda bázisául szolgált. Az április 1-i, határon átnyúló izraeli támadásban mindenesetre meghalt az iráni forradalmi gárda hét tagja, közöttük két vezető beosztásul tábornok is. Az izraeli támadásnak – mint később az iráni állami médiában közölték – szíriai állampolgárok is áldozatául estek.

(Al Jazeera / BBC)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik