Nagyvilág

Egy önjelölt amerikai csillagjós „megzavarodott” a napfogyatkozás hatására, élettársával és nyolc hónapos lányával is végzett

Brandon Bell / Getty Images
Brandon Bell / Getty Images

Megölte az élettársát, kidobta a gyerekeit egy száguldó autóból, majd saját magával is végzett egy asztrológiával foglalkozó amerikai nő, aki a hétfői, – Észak-Amerika területéről látható napfogyatkozástól „megzavarodott” – írja az MTI  meg a Los Angeles Times szerdai cikke alapján.

Észak-Amerikában nagy látványosság volt hétfőn a napfogyatkozás, amelyet több millió ember követett figyelemmel. Az influenszerként Danielle Akoya néven ismert, csillagjósként aposztrofált nő az égi jelenség előtti héten az apokalipszis közeledtére figyelmeztetett. Az X-en pldául azt írta, a napfogyatkozás a spirituális hadviselés megtestesülése, és homályos szavakkal figylemezetett, hogy a világ hamarosan gyökeresen megváltozik, és itt az idő, hogy az emberek „a helyes oldalra álljanak”.

A rendőrök a nő 29 éves barátját a közös lakásukban találták meg holtan, az amerikai lap értesülése szerint szíven szúrták. A nő a két gyerekét (egy kilencéves és egy nyolchónapos kislányt) a gyilkosság után hétfőn kora reggel autóba rakta, és elhajtott velük. Egy autópályán haladtak, amikor a két gyereket az anyjuk kilökte a járműből. A csecsemő meghalt, az idősebb kislány túlélte a zuhanást. A nő ezután autójával nagy sebességgel egy fának rohant. Később kapott nyilvánosságot az is, hogy „asztrológus-influenszer” saját magát isteni gyógyítóként hirdette, auratisztítással és horoszkópkészítéssel is foglalkozott.

Az április 8-i teljes napfogyatkozás egy Észak-Amerikát átszelő sávban volt látható Mexikó csendes-óceáni partjától Kanada keleti részéig. Los Angeles kívül esett ezen a sávon, onnan nézve a Hold csak részlegesen takarta el a Napot.

Kapcsolódó
Látványos videókon az amerikai napfogyatkozás
Több felvétel készült az űrből is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik