Nagyvilág

Az apa és a nagyapa is belefulladt a medencébe, miközben egy kétéves kislányt próbáltak megmenteni Ausztráliában

PublicDomainPictures / Pixabay
PublicDomainPictures / Pixabay
Gyerek épségben kijutott a vízből.

Családi tragédiába torkollott egy húsvéti nyaralás, ketten is meghaltak egy mentési kísérletben az ausztráliai Gold Coastban – írja a Daily Mail.

A család Victoriából érkezett húsvéti nyaralásra egy helyi apartmanszállóba. Vasárnap este hét körül a tetőtéri medencénél múlatták az időt, amikor a kétéves kislány a medence mellett játszva véletlenül beleesett a vízbe. Édesanyja annak ellenére ugrott utána, hogy nem tudott úszni. Ezt tudván a kislány édesapja és nagyapja is a vízbe ugrott, ám mindketten eszméletüket vesztették a vízben. A 38 és a 65 éves férfit a vízből kihúzva megpróbálták újraélesztenni a szemtanúk, ám egyiküknél sem jártak sikerrel, az elsődleges jelentések szerint szívmegállás okozta a halálukat. A kislányt sértetlenül emelték ki a medencéből, édesanyja viszont ellátásra szorult, őt kórházba szállították. A baleset bekövetkeztekor több család is volt a vízben, az ügyben vizsgálat indult.

A lap kitért arra, hogy Ausztráliában az utóbbi időben az egekbe szökött a fulladásos balesetek száma: tavaly december 1. és február 29. között kilencvenen haltak meg hasonló balesetekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik