Nagyvilág

Megtalálták a tavaly eltűnt kétéves francia kisfiú csontjait

CHRISTOPHE SIMON / AFP
CHRISTOPHE SIMON / AFP
Emile Soleil tavaly tűnt el nyom nélkül nagyszülei házából, most a falutól nem messze találta meg egy járókelő a csontjait.

Emberi csontokat találtak a franciaországi Le Vernet közelében, a maradványokról bebizonyosodott, hogy a tavaly eltűnt Emile Soleil csontjai – írja a Guardian.

A csontokat – köztük a gyermek koponyáját is – a falu közelében egy járókelő vette észre, a DNS-teszt mutatta ki, kihez tartoznak, azt azonban egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy a halál okát sikerült-e a maradványokból megállapítani.

A két és fél éves kisfiú rejtélyes eltűnése tavaly tartotta lázban Franciaországot. A gyerek július elején érkezett nyári vakációra az alpesi Le Vernetbe, ahol anyai nagyszülei élnek. Soleil másnap, július 8-án tűnt el, utoljára két szomszéd látta a gyermeket, ahogy egyedül sétál az utcán. A gyerek eltűnését akkor vették észre a nagyszülők, amikor autóval indultak volna valahová, és nem találták Emile-t. A kisfiú megtalálására komoly erőket mozgósítottak, több tucatnyi katonát, rendőrt és keresőkutyát is bevetettek, a levegőből helikopterrel és drónokkal próbáltak a nyomára bukkanni. A környéket lezárták, és több tucat embert hallgattak ki, ám öt nap után végül a sikertelenség miatt a keresést lefújták. Az ügy egész Franciaországot megrendítette, a rendőrség az emberrablás gyanúját sem zárta ki, ahogy azt sem, hogy  a hegyi terepen baleset történt. A kisfiú túlélési esélyein az sem segített, hogy eltűnésekor épp tikkasztó, 35 fokos hőség volt a térségben.

Ettől a szívszorító hírtől rettegtünk. De most már tudjuk, hogy a feltámadás napján Emile Isten fényében és gyengédségében fürödve tekint le rájuk. Ennek ellenére a fájdalom és a szomorúság nem múlik

– idézi a lap a szülők ügyvédje által kiadott közleményt.

A csontok megtalálása máris újabb spekulációkat szült: a polgármester azt nyilatkozta, hogy rendkívül gyanús az ügy, ugyanis a csontokat a falutól nem messze, a templomhoz vezető ösvény mellett találták meg. Ott, ahol naponta közlekednek emberek, sőt, amelyet a polgármester szerint az eltűnést követően többször átfésültek kutyákkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik