Nagyvilág

Korábbi terrortámadás túlélői is meghaltak a Crocus City Hallban

A nők anyja azért még reménykedik.

A március 22-i oroszországi tragédia áldozatai között voltak azok a nővérek, akik túlélői voltak egy korábbi terrortámadásnak.

1999. szeptember 16-án Volgodonszkban terroristák felrobbantottak egy kilencemeletes lakóházat. A bomba egy közelben parkoló teherautóban robbant fel. Tizenkilenc ember meghalt és több mint 300-an megsebesültek.

A robbanás Tatjana és Anna Makarszkaja családja háza közelében történt, a testvérpár pedig a betört ablakoktól megsérült, de túlélték a tragédiát.

25 évvel később ismét terrortámadás helyszínén voltak: mindketten ellátogattak a Crocus City Hallba, a Piknik nevű rockegyüttes koncertjére, ahol gépkarabélyokkal felfegyverkezett terroristák lemészárolták a civileket és felgyújtották a koncerttermet, 144 ember halálát okozva. Anna a Rosztovi területről repült a húgához a fővárosba, hogy együtt bulizzanak.

A lányok anyja, Jelena Makarszkaja az RT-nek elmondta, már a tragikus események zajlottak, amikor beszélt Annával:

Először a férjét hívta fel és elköszönt, aztán én értem el őt. Zihálva, levegő után kapkodva mondta ki utolsó szavait: »Megfulladunk, égünk… sajnálom… Segítség!«

Mivel a nővérek a mentőakció utolsó napjáig nem szerepeltek az áldozatok listáján – csak március 27-én nyilvánították őket hivatalosan halottnak – az anya továbbra is hisz abban, hogy lányai életben vannak, és nem fogadja a részvétnyilvánításokat: „Nem találták meg és nem azonosították őket (…) hinni akarok abban, hogy a lányaimat megtalálják.”

Anna 42 éves volt, Tatjana 34 éves. Mindkettőjüknek két kiskorú gyermeke volt.

VKontakte

Ajánlott videó

Olvasói sztorik