A következő élő közvetítés része Lukasenka lengyel és litván területek megszállásáról kérdezte parancsnokát

Őrizetbe vett két orosz hírszerzőt az ukrán titkosszolgálat

Handout / Belarusian presidential press service / AFP
Handout / Belarusian presidential press service / AFP

Őrizetbe vette az ukrán SZBU az orosz hírszerzés két ügynökét, akiket azzal vádolnak, hogy érzékeny katonai célpontok helyét adták át az ellenséges erőknek.

Mióta Oroszország több mint két évvel ezelőtt lerohanta Ukrajnát, erőteljesen lépnek fel azokkal szemben, akiket Moszkvával való együttműködéssel gyanúsítanak. A háború kezdete óta több ezer ilyen büntetőeljárás indult.

„A különleges művelet eredményeként két FSZB-ügynököt vettek őrizetbe Kijevben és Odesszában” – áll az SZBO közleményében.

A bűnözők megpróbálták azonosítani az ukrán csapatok tartózkodási helyeit, és el akarták küldeni a megszállóknak a megfelelő koordinátákat légitámadások beállításához

– írták. Az orosz hírszerzőket – mint írták – tevékenységük közben tetten érték. Mindkettejüket kollaborációval vádolták meg, ami életfogytiglani börtönbüntetést vonhat maga után.

Az ENSZ tavaly közölte, hogy Ukrajna a háború kezdete óta több mint 6,6 ezer büntetőeljárást indított „magánszemélyek ellen kollaboráció és más, a konfliktussal kapcsolatos bűncselekmények miatt”.

(The Guardian)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik