A következő élő közvetítés része Mégsem rekedtek meg a tűzszüneti tárgyalások Izrael és a Hamász között

Erőteljes izraeli támadás érte a Gázai övezetet, hatvanhat halott

Yasser Qudaih / ANADOLU / Anadolu via AFP
Yasser Qudaih / ANADOLU / Anadolu via AFP

Erőteljes izraeli támadás érte a Gázai övezet déli részét szerdára virradóra éjszaka, annak ellenére, hogy az ENSZ Biztonsági Tanács a minap határozatban követelt azonnali tűzszünetet a palesztinok lakta területen, amelyet a háború mellett éhínség is sújt.

Az Agence France-Presse (AFP) hírügynökség jelentése szerint tűzgömb világította meg az éjszakai égboltot a déli Rafah városában, amely az utolsó megmaradt városi központ Gázában, amelyet nem támadtak meg az izraeli szárazföldi erők. Mintegy 1,5 millió ember zsúfolódott össze a területen, sokan az egyiptomi határ felé menekültek délre.

Az AFP szerint robbanások hangját hallották és füstöt láttak felszállni Gázavárosában is, ahol az izraeli csapatok már több mint egy hete támadják a város legnagyobb kórházát.

Az izraeli erők két kórházat is körülzártak Hán Júniszban, ahol az egészségügyi minisztérium szerint tizenkét ember, köztük több gyermek meghalt, miután az izraeli erők lecsaptak egy palesztin deportáltaknak menedéket adó táborra.

A Hamász vezette egészségügyi minisztérium szerda hajnali közlése szerint hatvanhat ember halt meg az éjszaka. Köztük hárman Rafahban és a környékén végrehajtott izraeli légicsapásokban.

Az AFP szerint a Palesztin Vörös Félhold arra figyelmeztetett, hogy több ezren rekedtek a Hán Júnisz-i Nasszer kórházban, és „az életük veszélyben van”.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik