A következő élő közvetítés része Amerikai külügyminiszter: Gáza teljes lakossága élelmiszerhiánnyal küzd

Nagy-Britannia élelmiszert juttatott be a Gázai övezetbe

AFP
AFP

A londoni külügyminisztérium szerdai tájékoztatása szerint a szállítmány, amelynek helyszíni elosztását az ENSZ Élelmezési Világprogramja (WFP) végzi, 275 ezer gázai lakos élelmiszerellátását teszi lehetővé. A tárca hangsúlyozza, hogy ez a Gázába eljuttatott eddigi legnagyobb brit segélyszállítmány.

A szállítmányban pékségeknek szánt dúsított búzaliszt, valamint családoknak összeállított élelmiszercsomagok vannak. Ezeket a csomagokat úgy alakították ki, hogy 15 napig fedezzék egy öttagú család napi kalóriaigényének felét. Egy-egy élelmiszercsomagban zöldségkonzervek, valamint hús-, hal- és datolyakészítmények vannak. A brit kormány által finanszírozott és összeállított élelmiszerszállítmány eljuttatásában Jordánia segédkezett – áll a londoni külügyminisztérium szerdai ismertetésében. Néhány napon belül ez a második jelentős segélyszállítmány, amelyet London állított össze a gázai lakosság számára: a brit kormány a múlt héten egyebek mellett 13 440 takarót, 840 családi méretű sátrat, hatezer matracot és több mint háromezer női higiénés készletet juttatott be a Gázai övezetbe. A 150 tonnás szállítmányt az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) osztja szét a rászorulóknak. A brit kormány egy teljesen felszerelt tábori kórházat is Gázába szállított.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter közben arról beszélt, hogy Gáza teljes lakossága súlyos élelmiszerhiánnyal küzd – erről a BBC ír. Az izraeli tárgyalók kedden kezdik meg a tárgyalásokat Katarban, ahol újabb kísérletet tesznek arra, hogy megállapodjanak a Hamásszal a harcok leállításáról, a humanitárius segélyek bejuttatásáról és az izraeli túszok kimenekítéséről.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik