A következő élő közvetítés része Amerikai külügyminiszter: Gáza teljes lakossága élelmiszerhiánnyal küzd

Kiújultak a harcok a Dzsabália menekülttáborban

AFP
AFP

A főként palesztinok lakta Gázai övezet északi részén, Gázavárosban fekvő Sifa kórházban zajló izraeli razzia során szerdáig legalább kilencven palesztin fegyverest öltek meg, és elfogtak mintegy háromszáz, terrortevékenységgel gyanúsított palesztint, akik közül százhatvanat Izraelbe vittek további kihallgatásra – közölte az izraeli hadsereg szóvivője.

Mint mondta, a műveletet várhatóan még több napig folytatják az iszlamista Hamász szervezet kórházba visszatért terroristaegységének felszámolására. Bejelentették azt is, hogy az izraeli légierő egyik vadászgépe megtámadta a Hamász alagútjának lejáratát annak a területnek a közelében, ahonnan rakétát indítottak kedden a Gázai övezettel szomszédos Szderót város ellen. Kiújultak a harcok a Hamásztól korábban már megtisztított, az övezet északi részén található dzsabáliai menekülttáborban is, ahol megöltek hat iszlamista fegyverest. A déli részeken, Hán-Júniszban is végzetek több Hamász-fegyveressel az utóbbi órákban a szóvivő szerint.

Tel-Avivban szerdán ismét tiltakozó akciót tartottak azoknak az izraeli túszoknak a családtagjai és támogatóik, akiket a Hamász a Gázai övezetbe hurcolt a jelenlegi fegyveres konfliktust kiváltó október 7-i terrortámadásban. A hozzátartozók reggel ismét elzárták testükkel Tel-Aviv legfontosabb főútjának forgalmát, és a túszok hazajutását lehetővé tevő tűzszüneti egyezményt követeltek. Molinójukon a tiltakozók azt írták:

Rajtad múlik: ne térjenek vissza Katarból alku nélkül.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik