Nagyvilág

Trump: Biden vesztébe vezeti Amerikát

Erik S. Lesser / EPA/ MTI
Erik S. Lesser / EPA/ MTI
Szerinte az elnökválasztás fordulópont lesz az amerikai történelemben.

Donald Trump volt amerikai elnök úgy véli, katasztrofális követlezményekkel járna, ha nem őt választanák meg újra a hivatalban lévő demokrata elnök, Joe Biden ellenében.

November ötödike (a választások napja) lesz a legfontosabb dátum országunk történetében.

A republikánosok jelöltje erről az Ohio állambeli Vandaliában tartott pártgyűlésen beszélt.

Donald Trump a republikánus előválasztáson aratott győzelmét minden idők leggyorsabbjának nevezte, és azt hangsúlyozta, ez több mint hét hónapos várakozást is jelent a választási visszavágóig.

Ez egy örökkévalóság, amikor szakmailag hozzá nem értő emberek irányítják az országot, és a vesztébe vezetik.

Az MTI szerint ezt viccelődve mondta. Trump bírálta Kínának azt a tervét, hogy Mexikóban autókat építsen és adjon el amerikaiaknak.

Nem fogják tudni eladni ezeket az autókat, ha engem megválasztanak. Ha nem választanak meg, az vérfürdő lesz az ország számára.

Az MTI szerint ezt, látszólag a gazdasági helyzet romlására utalva mondta, ám Biden kampánycsapata erre úgy reagált, hogy Donald Trump fokozza a fenyegetőzést a politikai erőszakkal.

Újabb január 6-át akar.

Utaltak arra, hogy Trump támogatói  2021-ben a washingtoni törvényhozásra támadtak. Biden stábja szerint az amerikai nép novemberben újabb választási vereséget mér rá, mert továbbra is elutasítja szélsőségességét, erőszakra való hajlamát és bosszúszomját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik