A következő élő közvetítés része Egy család 12 tagja halt meg az éjjel Gázában

Izraeli légicsapás Szíriában

AFP
AFP

A szír állami hírügynökség egy meg nem nevezett katonai tisztviselőre hivatkozva közölte, hogy a légvédelem több rakétát is lelőtt, amelyeket az izraeliek által megszállt Golán-fennsíkról indítottak. A támadásokban egy katona sérült meg, illetve anyagi kárt okozott.

A Guardian hivatkozik a brit székhelyű Syrian Observatory for Human Rights nevű ellenzéki szervezetre, amely szerint az izraeli csapások két katonai helyszínt is sújtottak a Damaszkusztól északkeletre fekvő Qalamoun-hegységben, azon a területen, ahol a Hezbollah libanoni fegyveres csoport működik. Az egyik célpont egy fegyverszállítmány volt – közölték.

Izrael 2024 eleje óta a 24. alkalommal mért csapást Szíriában, amelyek során 43 harcost – . a Hezbollah és az iráni Forradalmi Gárda tagjait – és kilenc civilt öltek meg.

Az izraeli tisztviselők nem nyilatkoztak az akcióról. A múlt héten az izraeli hadsereg közölte, hogy az elmúlt öt hónapban 4500 csapást mért a Hezbollah célpontjaira, amelyek többsége Libanonban, néhány pedig Szíriában történt.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik