A következő élő közvetítés része Újabb izraeli légicsapás érte az egyik gázai menekülttábort, sok a halott

Mólót épített a segélyszervezet, hogy kirakodhasson 200 tonna élelmiszersegélyt

MTI/EPA/Maxar Technologies
MTI/EPA/Maxar Technologies

Egy amerikai jótékonysági szervezet szombaton közölte, hogy csapata a háború sújtotta gázai övezetben befejezte az ostromlott területre elért első tengeri segélyszállítmány kirakodását – írja az AFP alapján a Guardian.

„Minden rakományt kipakoltak, és Gázában a kiosztásra készülnek” – áll a World Central Kitchen (WCK) közleményében, amely szerint a segély „majdnem 200 tonna élelmiszer volt”. A csoport egy második, 240 tonna élelmiszert szállító hajót készít elő, hogy elinduljon Ciprusról, amely a Földközi-tenger keleti részén átívelő új tengeri segélyút kiindulópontja.

A humanitárius erőfeszítések célja az élelmiszerhiány enyhítése, amely miatt az ENSZ és a segélyszervezetek éhínségre figyelmeztettek Gázában.

Ez a szállítmány raklapokon konzerveket és ömlesztett termékeket tartalmaz, beleértve a babot, sárgarépát, tonhalkonzervet, csicseriborsót, kukoricakonzervet, párolt rizst, lisztet, olajat és sót

– közölte a WCK. A második szállítmány egy targoncát és egy darut is tartalmazna, amelyek segítik a szállítást – tette hozzá.

Az AFP jelentése szerint az amerikai jótékonysági szervezetnek mólót kellett építenie Gáza városától délnyugatra a segélyek kiszállításához.

José Andrés, a WCK alapítója pénteken az X közösségimédia-platformon azt közölte, hogy az első szállítmány „teszt” volt, és „hetente több ezer tonnát tudunk hozni”.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik