A következő élő közvetítés része Durva légicsapást mértek az oroszok Odesszára

Légicsapás Ukrajnában: a kiérkező mentőegységgel is rakéta végzett

UKRAINIAN EMERGENCY SERVICE / AFP
UKRAINIAN EMERGENCY SERVICE / AFP

Legalább húszan meghaltak az ukrajnai Odesszában, több mint 75-en pedig megsebesültek, amikor az orosz erők légicsapást mértek a Fekete-tengeri városra pénteken – közölték ukrán hatóságok. Volodimir Zelenszkij elnök azt ígérte, hogy a hetek óta legdurvább orosz támadás nem marad méltányos következmények nélkül.

A Guardian beszámolója szerint a támadásban megsemmisült egy háromemeletes szabadidős létesítmény, valamint legalább tíz magánház is. Mint írják, a második rakéta végzett az első által megsebesített személyek segítségére siető orvossal valamint mentővel. A holttesteket fóliával takarták le, miközben több tucat mentő küzdött a lángokkal és a romeltakarítással.

A Fekete-tenger partján fekvő várost napi szinten támadják rakétákkal és drónokkal. A mostani, polgári infrastruktúrát érő ballisztikusrakéta-támadás alapján Moszkva fokozni tervezi a nyomást a városon. Az egyik legnagyobb ukrán kikötőnek otthont adó Odessza jó ideje célpont, különösen mióta Moszkva kiszállt az ukrán gabonaszállítás biztosításáról szóló egyezményből.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik