Nagyvilág

Kalapáccsal támadták meg Navalnij volt kabinetfőnökét Vilniusban, a litván elnök Putyinnak üzent

AFP
AFP

Kalapáccsal támadtak rá Leonyid Volkovra, a nemrég elhunyt Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus korábbi kabinetfőnökére a litván fővárosban, Vilniusban kedden – közölte szerdán Navalnij volt szóvivője, Kira Jarmis.

Volkovot a háza előtt támadták meg. Valaki betörte kocsijának ablakát, majd könnygázt fújt a szemébe, ezután a kalapáccsal kezdte ütlegelni Leonyidot

– írta Jarmis az X-en, melyhez képeket is mellékelt, amelyeken Volkov homloksérüléssel és vérző lábbal látható, a háttérben a megrongált autóval. A litván külügyminiszter, Gabrielius Landsbergis, megdöbbentőnek nevezte az esetet.

A litván rendőrség az áldozatot meg nem nevezve közölte: bejelentést kapott arról, hogy egy férfit megtámadtak a háza előtt. A rendőrök nyomozást indítottak, és elkerítették a Volkov házához közeli fenyőerdőt, amely Vilnius északi külvárosi részén található, majd kutyákkal átfésülték a terepet.

A litván kémelhárítás jelentése szerint a Volkov elleni támadást nagy valószínűséggel Oroszország szervezte és hajtotta végre.

Gitanas Nauseda litván elnök a litván rádióban közölte, hogy az akciót egyértelműen előre eltervezték, és kapcsolatban áll más balti országok elleni provokációkkal.

Egyetlen dolgot üzennék Vlagyimir Putyinnak: itt senki sem fél Öntől

– mondta az államfő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik