A következő élő közvetítés része Embertelen bánásmódról panaszkodtak az IDF által elfogott palesztin orvosok

Jemeni kikötőkre csapott le hétfőn az amerikai hadsereg

AFP
AFP

Legalább tizenegy ember meghalt és tizennégy megsebesült, miután amerikai légicsapások értek kikötővárosokat Jelem nyugati részén – közölte a Reuters hírügynökséggel a nemzetközileg elismert jemeni kormány szóvivője.

Az Egyesült Államok Központi Parancsnoksága (Centcom) közölte, hogy hétfőn hat csapást hajtott végre, és állítása szerint megsemmisített egy pilóta nélküli víz alatti hajót és 18 hajó elleni rakétát a húszik által ellenőrzött területeken.

Ezek a fegyverek közvetlen fenyegetést jelentettek a kereskedelmi hajókra és az amerikai haditengerészet hajóira a térségben

– áll a Centcom közleményében, amely szerint a csapásokat „a hajózás szabadságának védelme és a nemzetközi vizek biztonságosabbá tétele érdekében hajtották végre”.

A húszi milíciák támadásai a Vörös-tengeren alaposan megzavarták a globális hajózást, arra kényszerítve a vállalatokat, hogy Afrika déli része felé kerüljenek, ami jóval költségesebbé és időigényesebbé teszi a szállításokat. A támadások emellett felerősítették azokat az aggodalmakat, hogy hogy Izrael állam gázai offenzívája akár tágabb, közel-keleti konfliktussá szélesedhet ki.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik