A következő élő közvetítés része Moszad: a Hamász ramadán idején akarja lángra lobbantani a Közel-Keletet

Húszi rakétavető ütegeket semmisített meg az Egyesült Államok

MTI
Humanitárius segélyt dobnak le amerikai repülõgéprõl a Gázai övezet északi részébe a harcok miatt nélkülözõ palesztinoknak.
MTI
Humanitárius segélyt dobnak le amerikai repülõgéprõl a Gázai övezet északi részébe a harcok miatt nélkülözõ palesztinoknak.

Az amerikai fegyveres erők a húszi milícia két, teherautóra szerelt hajóelhárító rakétavető ütegét semmisítették meg Jemenben még pénteken az illetékes regionális parancsnokság a Platform X-en szombat reggel tett bejelentése szerint.

A beszámoló szerint a húszi milícia péntek délután két hajó elleni ballisztikus rakétát is kilőtt Jemenből az MV Propel Fortune nevű hajóra az Ádeni-öbölben. A szingapúri zászló alatt közlekedő teherhajót azonban nem érte találat és sérülésekről vagy károkról sem érkezett jelentés.

A Vörös-tengeren közlekedő hajók ellen intézett rakétatámadásokkal az iszlamista húszik a Gázai övezetben végrehajtott izraeli támadások befejezését akarják kikényszeríteni. Tekintettel a hajóforgalomra jelentett kockázatra a hajózási társaságok egyre inkább kerülik az Ázsia és Európa közötti legrövidebb tengeri szállítási útvonal használatát, ami mostanra már érzékelhető hatást gyakorol a világkereskedelmi forgalomra. Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság ezért már több ízben mért csapást húszi célpontokra Jemenben. (MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik