A következő élő közvetítés része A Hamász tagad mindenfajta nemi erőszakot és sajnálatosnak nevezi, hogy ezzel vádolják őket

Reuters: A Hamász lezárná a háborút, de Izrael csak ideiglenes tüzszünetre hajlandó

Ozan KOSE / AFP
Az ukránok által elsüllyesztett Szergej Kotovval megegyező típusú orosz hajó Isztambul mellett 2022. február 16-án.
Ozan KOSE / AFP
Az ukránok által elsüllyesztett Szergej Kotovval megegyező típusú orosz hajó Isztambul mellett 2022. február 16-án.

Izrael csak ideiglenes tűzszünetre hajlandó annak érdekében, hogy túszokat szabadítsanak ki, míg a Hamász arra törekszik: bármilyen megállapodás születik, az a háború végleges befejezéséhez vezessen – írja a Reutersre hivatkozva a Guardian című brit lap. A hírügynökség egyiptomi biztonsági forrásai szerint az amerikai, egyiptomi és katari közvetítők ez az ellentmondást úgy próbálják feloldani, hogy külön garanciákat kínálnak a Hamásznak a háborút lezáró béketárgyalásokra.

A feleknek meg kell oldaniuk a Hamász azon követelését is, hogy a tűzszünet ideje alatt minden gázai lakos visszatérhessen elhagyott otthonába, de Izrael követelését is a túszokra vonatkozóan – írták au egyiptomi forrásokra hivatkozva.

A Hamász és a nemzetközi közvetítők közötti kétnapos tárgyalások jelentős áttörés nélkül értek véget az egyiptomi fővárosban, Kairóban – közölték palesztin tisztviselők, miután Izrael elutasította, hogy küldöttséggel legyen jelen a tárgyalások újabb fordulóján.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik