A következő élő közvetítés része A Hamász tagad mindenfajta nemi erőszakot és sajnálatosnak nevezi, hogy ezzel vádolják őket

Moszad-ügynököket vettek őrizetbe Törökországban

MENAHEM KAHANA / AFP
MENAHEM KAHANA / AFP

A török ​​rendőrség őrizetbe vett hét embert, köztük egy magánnyomozót, akiket azzal gyanúsítanak, hogy információkat adott el a Moszad izraeli hírszerző szolgálatnak – közölte a török ​​hírszerző ügynökség. A titkosszolgálat szerint a magánnyomozót azzal gyanúsítják, hogy közel-keleti cégekről és magánszemélyekről gyűjtött információkat Törökországban, nyomkövető eszközöket helyezett el és megfigyelésben vett részt.

„Nem engedjük, hogy országunk határain belül kémtevékenységet folytassanak. Egyenként fogjuk el a külföldi szervezeteknek kémkedőket, és bíróság elé állítjuk őket” – írta Ali Jerlikaja, Törökország belügyminisztere (képünkön) az X-en. Izrael egyelőre nem kommentálta az akciót.

A török ​​hatóságok gyanúja szerint a férfit Belgrádban képezte ki a Moszad, fizetését kriptovalutában kapta, hogy ne legyen ellenőrizhető a pénz forrása. Egy török ​​bíróság januárban 15 személy letartóztatását rendelte el és további nyolc személyt kitoloncoltak az országból. Őket szintén a Moszaddal hoztak kapcsolatba, és a gyanú szerint akcióikkal Törökországban élő palesztinokat céloztak meg. Februárban Törökországban hét személyt vettek őrizetbe hasonló okok miatt.

Törökország erősen kritizálja Izrael gázai háborúját, és már korábban figyelmeztette Izraelt, hogy „súlyos következményei” lesznek, ha megpróbálnak fellépni a palesztin területeken kívül – így például Törökországban – élő Hamász-tagokkal szemben.

ELIF OZTURK OZGONCU / ANADOLU / AFP
Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik