A következő élő közvetítés része Sorra ítélik el a világ vezetői Izraelt a humanitárius segélyre váró palesztinok lemészárlása miatt

Hét izraeli túsz meghalt Gázában, a Hamász szerint izraeli légicsapások miatt

Hét izraeli túsz meghalt Gázában – közölte a Hamász katonai szárnyának szóvivője pénteken a Reuters szerint. A szóvivő a túszok haláláért az izraeli hadsereg légicsapásait tette felelőssé. A közleményből az nem derült ki, hogy a hét ember mopntosan mikor halt meg.

Abu Ubajida, al-Kasszam Brigádoknak szóvivője a Telegramon közzétett nyilatkozatában azt is közölte, hogy az izraeli katonai műveletek következtében Gázában meghalt túszok száma immár meghaladja a hetvenet.

Mint ismert, Izrael tavaly október 7-e után indított katonai korábban nem látott mértékű pusztítással járó katonai műveleteket az Izrael által blokád alatt tartott, palesztinok lakta Gázai övezetben hogy a Hamász fegyveresei izraeli adatok szerint megöltek mintegy 1200 embert Dél-Izraelben, és legalább 250 további embert túszul ejtettek. A gázai egészségügyi minisztérium adatai szerint azóta folytatott bosszúhadjáratban az izraeli hadsereg több mint 30 000 emert ölt meg a Gázai övezetben, köztük több ezer gyermeket.

November végén a felek egyhetes tűzszünetben állapodtak meg, melynek során a Hamász több mint 100 izraeli és külföldi túszt szabadított ki, cserébe Izrael mintegy 240 palesztin foglyot engedett szabadon.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik