A következő élő közvetítés része Gázai háború: túsz- és átmeneti tűzszüneti megállapodás körvonalazódik

Felgyújtotta magát egy férfi a washingtoni izraeli nagykövetség előtt

OMAR QATTAA / ANADOLU / AFP
OMAR QATTAA / ANADOLU / AFP

Egy férfi felgyújtotta magát vasárnap délután a washingtoni izraeli nagykövetség előtt – számolt be a New York Times. Az amerikai légierő szóvivője, Ann Stefanek vasárnap este megerősítette, hogy a férfi egy aktív szolgálatot teljesítő légierős volt.

A férfit életveszélyes sérülésekkel egy közeli kórházba szállították, és továbbra is kritikus állapotban van. Tal Naim, a nagykövetség szóvivője szerint a követség munkatársai közül senki sem sérült meg.

Az amerikai napilap azt írja, hogy a jelek szerint a férfi filmre vette a tüntetést, és a Twitch közösségi médiaplatformon élőben közvetítette azt. A videón egy férfi látható, aki a washingtoni izraeli nagykövetség felé tart és azt mondja: „Nem leszek többé cinkos a népirtásban”, utalva Izrael gázai katonai akciójára.

A férfi a nagykövetség kapuja előtt állva letette a telefonját, hogy lefilmezze, amint egy fém flakonból áttetsző folyadékot locsol a testére. Ezután felgyújtotta magát, miközben azt kiabálta, hogy „Szabad Palesztinát!”, amíg a földre nem zuhant.

A videón látszik, ahogy a rendfenntartó erők emberei közelednek felé, nem sokkal azelőtt, hogy a tűz meggyulladt. Az egyikük a kamerán kívülről megkérdezte,hogy „Segíthetek, uram?”, majd igyekeztek eloltani a lángokat.

A videót vasárnap délután eltávolították, és egy olyan üzenetet tettek ki helyette, amely szerint a csatorna megsértette a Twitch irányelveit – tette hozzá a New York Times.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik